Tevékenység

plan2

Tervezés

Az öntözőrendszer tervezésének alapja a helyszíni felmérés.

Felmérésnél a tervezéshez szükséges információk begyűjtése történik.  A legfontosabbak a vízforrás jellemzőinek, a kert adottságainak, napos és árnyékos területek ismerete.

A felmérés alapján elkészül az öntözőrendszer terve, aminek része az árajánlat is.

A helyszíni felmérés és az árajánlat elkészítése természetesen ingyenes, Önnek e szolgáltatásért nem kell fizetni.


IrrigationInstallStep3_300x237.ashx

Kivitelezés

Kisebb méretű kertektől kezdve veteményesek, sportpályák, parkok automata öntözőrendszerének telepítési munkálatait vállaljuk.

Öntözőrendszereinknél többnyire süllyesztett jellegűek ami azt jelenti hogy az alkotó elemek többsége a föld alatt található. Ez a megoldás úgy esztétikailag, mint kerthasználhatóság miatt is előnyös.

Az öntözőrendszer telepítése egy átlagos kertben néhány nap alatt elvégezhető melynek fő lépései az árokkiemelés, csőhálózat kiépítése, szerelvények elhelyezése (mágnesszelepek, szórófejek, stb.), földvisszatöltés, beüzemelés.

Az öntözőrendszer vízellátása történhet hálózati vezetékből, de használhatunk kútvizet, ciszternát is.


249

Karbantartás

Az öntözőrendszer rendszeres karbantartási művelete a téliesítés.

A tél közeledtével, az öntözőrendszerünket vízteleníteni kell. A víztelenítés egyik módja a kompresszoros kifúvatás, melynek során egy kompresszor segítségével az öntözőrendszer gerinchálózatára csatlakozva levegővel kifújatjuk a vizet a teljes rendszerből.

Tavasszal a rendszert újra üzembe kell helyezni. Ilyenkor célszerű kitisztítani a szűrőket, átvizsgálni az öntözési köröket.

 

Karbantartási feladat még a  elkopott alkatrészek cseréje, elemcsere a vezérlőben stb.

Ne hanyagoljuk el öntözőrendszerünk karbantartását, a téliesítést még a fagyok beállta előtt végezzük, vagy végeztessük el.