Gyakori kérdések

Mennyi ideig tart elkészíteni az öntözőrendszert?

 

Az öntözőrendszer telepítési ideje több tényezőtől függ (pl.: öntözendő terület nagysága, tagoltsága, sziklás talaj, időjárás). A kisebb és közepes kertekben 1-3, nagyobb kertekben 3-5 nap alatt elkészül.

 

Nagy felfordulással jár füvesített kertbe telepíteni?

 

Nem jár nagy felfordulással, mivel a fű gyeptéglában szedődik ki, így azokat visszakerülnek helyükre. Néhány hét múlva semmi nyomát nem lehet látni a felfordulásnak.

 

Mennyibe kerül egy automata öntözőrendszer telepítése?

 

Egy öntözőrendszer telepítési költségeit csak helyszíni felmérés alapján tudjuk meghatározni, mivel rendkívül sok tényező befolyásolja (pl.: öntözendő terület mérete, tagoltsága, rendelkezésre álló vízmennyiség, víznyomás stb.). A helyszíni felmérés és az árajánlatadás Pécs és vonzáskörzetében ingyenes

 

Lehet-e télen öntözőrendszert telepíteni?

 

Igen lehet, ha nem fagyos a föld.

 

Milyen napszakban célszerű öntözni?

 

Célszerű hajnali időpontban öntözni mivel ilyenkor a legkisebb a párolgási veszteség, a szél mérsékeltebb.

 

Meglévő rendszert át lehet alakítani, ha a kert változik?

 

Igen, át lehet alakítani. A módosítások az esetek többségében kisebb munkával elvégezhetők.

 

Több vizet fogyaszt az automata öntözőrendszer, mintha kézzel öntöznénk?

 

Nem, mivel elkerülhető a túlöntözés. Az öntözés ideális időpontban történik (hajnal, éjszaka) így kevesebb a párolgási veszteség. Nincsen feleslegesen, nem kívánt helyre kijuttatott öntözővíz. A tervezésnek és az automatizálásnak köszönhetően minden növény biztosan megkapja a számára szükséges öntözővíz mennyiséget. Ráadásul rengeteg időt spórolunk meg.

 

A fűnyíró okozhat kárt az öntözőrendszerben?

A helyesen elkészített rendszerben nem tud kár okozni. Rosszul elhelyezett szórófejekben, ha a szórófej teteje a föld felszíne fölött található okozhat kárt.